Butiker
Kundservice
FÅTÖLJ

ÄGGET 3316

agget_hallingdal_gra_fritz_hansen_intriorbutiken.png
680.jpg637.jpg636.jpg243.jpg1581.jpg

Fåtölj Ägget från fritz hansen i tyg Fame och fot i satinpolerat aluminium. Finns i en mängd olika tyger och färger, samt i läder.

Arne Jacobsen designade Ägget för lobby och receptionsområde i Royal Hotel i Köpenhamn. Uppdraget att utforma varje del av hotellbyggnaden samt möbler varJacobsens stora möjlighet att sätta sina teorier om integrerad design och arkitektur i praktiken. Ägget är en av Jacobsens triumfer när det gäller total design - en skulpturalkontrast till byggnadens nästan uteslutande vertikala och horisontella ytor. Ägget är sprungen ur en ny teknik som Jacobsen var först med att använda, ett kraftigt inre skumskal under klädseln. Som skulptör strävade Jacobsen efter att hitta skalets perfekta form i lera hemma i sitt eget garage. Tack vare den unika formen garanterar ägget liteprivatliv inom det i övrigt offentliga rummet och ägget - med eller utan fotpall - är perfekt för både lounge, väntrum och i hemmet.

FÅTÖLJ

ÄGGET 3316

Laddar ditt pris
MaterialSkalet är av polyuretanskum med glasfiberförstärkning. Sittdyna i kallskum och polyuretanskum. Foten är gjord av stål och aluminium.
Bredd86 cm
Höjd107 cm
Djup79/95 cm
Artikelnummer
Designer
Produktblad
Fåtöljer - ÄGGET 3316 - ctl00_cph1_ctl00

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) var en arkitekt och designer. Jacobsen utbildades på konstakademin i Köpenhamn och var professor vid densamma.

Läs mer om Arne Jacobsen